Geen categorie

Shia LaBeouf loopt rondjes om Stedelijk Museum

0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Nieuws

Wie vanmiddag in de buurt is van het Stedelijk Museum, zou zo maar een bekend Amerikaans acteur rondjes kunnen zien lopen om het gebouw. Shia LaBeouf loopt een metamarathon, zoals hij het zelf noemt.

Shia LaBeouf. Foto: Shia LaBeouf.

De metamarathon is een kunstperformance van de acteur die steeds vaker actief is als performancekunstenaar. Eerder dit jaar haalde hij de pers toen hij in Berlijn op een rode loper verscheen met een papieren zak over zijn hoofd met daarop de tekst I am not famous anymore (ik ben niet meer beroemd).

De performance, die hij ontwikkelde in samenwerking met Luke Turner en Nastja Sade Rönkkö, is gekoppeld aan het symposium Metamodernism: The Return of History in het museum. Dit symposium, dat nog duurt tot 23 uur vanavond, gaat over de generatie die geboren is in de jaren ’80. Deze generatie “leeft in een wereld waar weer ruimte lijkt te zijn voor geschiedenis, maar die ook gedomineerd wordt door massacommunicatie, sociale media, een nieuw sociaal engagement en celebrity cultus”, aldus de omschrijving van het symposium. Dit zijn enkele facetten die erg belangrijk zijn voor het concept metamodernisme en worden tijdens het symposium verder uitgewerkt door de vele sprekers.

Het museum vond het belangrijk om het concept ook fysiek gestalte te geven. “Daarom hebben we kunstenaar Luke Turner, die vaak samenwerkt met Nastja Sade Rönkkö en Shia LaBeouf, gevraagd”, aldus een woordvoerster. Het museum koos voor deze drie omdat zij zich al in een vroeg stadium geëngageerd hebben met het metamodernisme, door een Metamodernism Manifesto te schrijven.

LaBeouf nodigt iedereen uit om vandaag met hem mee te lopen. Bezoekers van de performance hebben drie keuzes: Run with Shia (1 rondje); Run for Shia (1 rondje) en Make Shia Run (1 rondje). Na afloop van het rondje krijgen ze een lint met daarop één van de drie teksten als bewijs van hun deelname.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share