Geen categorie

Diefstal neushoornkop uit museum

0 0
Read Time:40 Second

Uit het natuurhistorisch museum in de Franse stad Blois is de kop van een neushoorn gestolen. Het is al de vierde keer in korte tijd dat er een neushoornkop uit een museum werd ontvreemd. Dit meldt De Morgen.

De medewerkers van het museum ontdekten de diefstal zaterdagochtend. De kop weegt ongeveer honderd kilo en werd door de dieven over de grond naar buiten gesleept, aldus de politie.

Onlangs werden ook al neushoornkoppen gestolen uit musea in Brussel, Luik en het Franse Rouen. Het is de dieven vermoedelijk te doen om de hoorn van de neushoorn, die op de zwarte markt duizenden euro’s opbrengt. In China geloven veel mensen dat de hoorn werkt als afrodisiacum, waardoor er grif voor wordt betaald.

Zie ook: Man in het zwart steelt slagtand

Zie ook: Neushoornhoorn gestolen uit museum

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share