Geen categorie

Tassen uit de natuur

0 0
Read Time:59 Second

Linde van der Poel, Tulip.

Tassenmuseum Hendrikje toont momenteel tassen van de Nederlandse ontwerpster Linde van der Poel (1979). Voor haar ontwerpen liet zij zich inspireren door de natuur, en dan met name die op Bali.

Van der Poel, die haar tassen op de markt brengt onder de naam by-Lin, studeerde in 2002 af aan de kunstacademie in Enschede. Zij vestigde haar eigen atelier enkele jaren later op Bali. Vanaf het begin speelden gerecyclede producten en het milieu een grote rol in haar ontwerpen. In 2005 ontving ze de Design Award voor haar eerste tas, de Glossy. Die maakte ze van gevlochten stroken van tijdschriften die ze had gevonden op het Balinese strand.

Inmiddels is haar meeste bekende tas de Tulip, die sinds 2009 ook is opgenomen in de vaste collectie van het Tassenmuseum. Directeur Sigrid Ivo: ‘Haar ontwerpen zijn verrassend en van zeer hoge kwaliteit. De Tulip die in het museum staat, wordt erg gewaardeerd door de uitzonderlijke vorm en afwerking. Door deze combinatie zijn haar tassen erg populair bij al onze bezoekers.’’

De natuur als inspiratiebron, t/m 5 augustus in Tassenmuseum Hendrikje, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share