Geen categorie

Escher in Turkije

0 0
Read Time:40 Second

Maurits Cornelis Escher, Tekenende handen, 1948.

Het Rijksmuseum presenteert een Escher-tentoonstelling in Turkije. Nog tot en met 5 augustus is de tentoonstelling The Art of Escher and His Contemporaries te zien in het CerModern Museum in Ankara.

Het Rijksmuseum heeft een representatieve verzameling grafiek van Maurits Cornelis Escher (1898-1972) in zijn collectie, waaronder beroemde werken als Tekenende Handen, Boven en Onder en Belvedere. Hoewel zijn prenten eindeloos zijn gereproduceerd op posters en ansichtkaarten, worden de originelen zelden tentoongesteld.

Een selectie van zeventig prenten wordt getoond naast werk van prentmakers die artistiek gerelateerd zijn aan Escher, zoals Jesserun de Mesquita en Gerrit Dijsselhof. The Art of Escher is georganiseerd in het kader van de viering van 400 jaar Turks-Nederlandse betrekkingen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share