Geen categorie

Zuiderzeemuseum toont ING Collectie

0 0
Read Time:45 Second

Ruud van Empel, World 23, courtesy Flatland Gallery (Utrecht, Paris).

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen toont vanaf 14 april schilderijen en foto’s uit de ING Collectie. De tentoonstelling De kleur van water bevat circa zestig kunstwerken van toonaangevende kunstenaars.

Het vroegste werk in de tentoonstelling is een dorpsgezicht van Joost Cornelisz Droochsloot (ca.1585-1666) en dateert uit 1643. Verder bestaat de presentatie uit werk van onder anderen Ruud van Empel, Dick Pieters, en Sven Kroner. De selectie wordt aangevuld met enkele werken uit de collectie van het Zuiderzeemuseum.

Gedurende de tentoonstelling verblijft elke maand één kunstenaar als artist in residence in het museum. Deze laat zich inspireren door de omgeving van de voormalige Zuiderzee. Van iedere kunstenaar wordt een kunstwerk aan de tentoonstelling toegevoegd.

De kleur van water, 14 april t/m 28 oktober in het Zuiderzeemuseum, Enkhuizen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share