Geen categorie

Foto Vincent van Gogh ontdekt

0 0
Read Time:43 Second

Nieuws

Het Brusselse veilinghuis The Romantic Agony veilt op 19 juni een tot nu onbekende foto van Vincent van Gogh. De foto uit december 1887 toont de Nederlandse schilder geflankeerd door onder anderen Paul Gauguin en Émile Bernard.

De foto met derde van links Vincent van Gogh.
De foto met derde van links Vincent van Gogh.

Verder staan op de foto kunstenaar Arnold Koning, politicus Felix Jobbé Duval en acteur André Antoine. Het groepsportret is vermoedelijk gemaakt door Jules Antoine (1863-1948) en is een van de weinig bekende foto’s waarop Van Gogh te zien is. Op de afbeelding zit hij achter de tafel, met een pijp in zijn mond.

De zes mannen bevinden zich op de binnenplaats van de Auberge Blanche aan de rue Blanche 96 in Parijs. Ze waren daar op uitnodiging van Antoine, oprichter van toneelgezelschap Théâtre Libre.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share