Geen categorie

Voor 1 euro naar het museum

0 0
Read Time:51 Second

Campagnebeeld: Marieke met spaarvarken (1962), Geldmuseum Utrecht.

Voor 1 euro naar het museum, dat kan morgen en zondag, tijdens het Museumweekend. Bijna 500 musea doen mee en bieden dan speciale activiteiten.

Het is voor het eerst dat de musea in het Museumweekend een symbolische toegangsprijs vragen. Tijdens voorgaande edities was de toegang gratis of kregen bezoekers korting. De Nederlandse Museumvereniging, die het evenement coördineert, heeft het toegangsbeleid aangepast om verwarring bij het publiek te voorkomen. Bovendien wil ze, in deze tijd van bezuinigingen, aangeven dat een museum waarde heeft. Het thema dit jaar is niet voor niets Laat je verrijken door het museum.

Het staat musea overigens vrij toch geheel gratis toegankelijk te zijn. Het Centraal Museum in Utrecht en het Drents Museum in Assen vragen bijvoorbeeld geen entree. Houders van een museumkaart mogen elk deelnemend museum gratis bezoeken. Stichting Museumkaart vergoedt de musea 1 euro per geregistreerde kaart.

Alle deelnemende musea staan op de site van het Museumweekend.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share