Geen categorie

Onderwijsmuseum naar Dordrecht

0 0
Read Time:49 Second

Het Nationaal Onderwijsmuseum wil verhuizen naar Dordrecht. Het museum moet zijn huidige pand in Rotterdam verlaten en vond geen passende nieuwe locatie in deze stad. In Dordrecht bleek het gebouw De Holland uit 1939 beschikbaar.

Gebouw De Holland in Dordrecht. Foto: Gemeente Dordrecht.

Het Nationaal Onderwijsmuseum is nu nog gevestigd in een pand aan de Nieuwemarkt in Rotterdam. De gemeente Rotterdam heeft dit gebouw echter bestemd voor het University College van de Erasmus Universiteit. Het Onderwijsmuseum moet daarom per 1 juli 2012 verhuizen. Rotterdam heeft vervangende ruimte aangeboden, maar die werd door het museum niet als voldoende geschikt bevonden.

Gemeente Dordrecht en het Nationaal Onderwijsmuseum hebben vandaag een intentieovereenkomst ondertekend. Beide partijen gaan op korte termijn verder in gesprek om het plan uit te werken. Omdat gebouw De Holland op 1 juli nog niet gebruiksklaar is, wil het museum tijdelijk zijn intrek nemen in een pand aan Nieuwe Haven 26 in Dordrecht.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share