Geen categorie

De Hoop voegt toe

0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Heb je nog oude Lonely Planet-gidsen over? Neem die dan mee naar Museum Jan Cunen in Oss en voeg ze toe aan de expositie die het wijdt aan het werk van Harmen de Hoop (1959). Zelf doet de kunstenaar namelijk niet anders; hij maakt geen kunst op traditionele manier, maar doet kleine (illegale) ingrepen in de openbare ruimte. Zo bond hij ooit een stukje karton met daarop het woord GRATIS vast aan een bundel stoeptegels die klaarstond om gelegd te worden.

Harmen de Hoop, uit de serie Woordwerken.

Ook parkeerde hij een tweetal paarden bij een fietsenrek en bevestigde hij een brandblusser aan een brievenbus. De Hoops werk is licht en humoristisch van toon, maar toch kaart hij daarmee serieuze zaken aan. “Ik wil niet zomaar grappig zijn, het gaat om de absurdheid van het bestaan”, zegt hij zelf.

Aan de hand van foto’s, drukwerk, films, geluidsfragmenten en installaties wordt een overzicht geboden van vijftien jaar kunstenaarspraktijk. Een van de series die aan bod komen, is Woordwerken, waarin hij door toevoeging van tekst de betekenis van een plek veranderde. Ook is er aandacht aan Updated Sculptures, sculpturen in de openbare ruimte, die De Hoop pimpte door er bijvoorbeeld stickers op te plakken.

Harmen de Hoop, t/m 26 februari 2012 in Museum Jan Cunen, Oss. Tot 1 januari is de toegang gratis.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share