Geen categorie

Royal Delft verbouwt museum

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Royal Delft is gestart met de grondige verbouwing van haar museum. De fabriek wil een Delfts Blauw Experience creëren, een reis door het heden, verleden en de toekomst van het beroemde aardewerk.

Showroom van Royal Delft.

De route van de experience start in de zeventiende eeuw met de geschiedenis en de ontwikkeling van Delfts Blauw. Onderweg komen Delftse iconen als Willem van Oranje en Johannes Vermeer voorbij, in thematische kamers. In die vertrekken is onder meer de verzameling speciaal voor het Nederlands koningshuis vervaardigd Delfts blauw te bewonderen.

De verbouwing is erop gericht om de bezoekers het authentieke productieproces van Royal Delfts Blauw intensiever te laten beleven. Tijdens de experience ontbreken een demonstratie van de schilders en een bezoek aan de werkplaats daarom niet.

Jaarlijks ontvangt Royal Delft  zo’n 120.000 bezoekers van over de hele wereld. De verbouwing moet leiden tot groei van het aantal bezoekers. “Wij vinden het belangrijk dat het ambacht van handgemaakt Delfts Blauw bewaard blijft”, aldus Henk Schouten, CEO Royal Delft. “Wij gaan graag mee met onze tijd en maken met de nieuwe Experience het bezoek aan ons aantrekkelijker en intenser.” De Delfts Blauw Experience wordt medio 2012 geopend.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share