Geen categorie

Boekarmband winnend ontwerp Rijksstudio Award

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Nieuws

De Rijksstudio Award 2015 van het Rijksmuseum is gewonnen door Lyske Gais en Lia Duinker. De internationale jury koos uit 574 nationale en 318 internationale inzendingen unaniem voor een boekarmband geïnspireerd door Rembrandts tekeningen. De prijs bestaat uit een bokaal, een presentatie van het ontwerp in de Teekenschool van het Rijksmuseum en een bedrag van 10.000 euro.

Gefascineerd door de manier waarop Rembrandt handen tekende, ontwierp het duo een boekarmband met handen en een leeuwenpoot. De pagina’s vormen een streng en passen om de pols. De boekarmband is gebonden met een variant op de gekruiste brocheersteek. De pagina’s met goud op snee hebben een afmeting die gebaseerd is op de gulden snede.

Het winnende ontwerp van Lyske Gais en Lia Duinker.
Het winnende ontwerp van Lyske Gais en Lia Duinker.

De designwedstrijd Maak je eigen Meesterwerk is op 1 november 2013 in het leven naar aanleiding van de eerste verjaardag van Rijksstudio. Rijksstudio is een online galerij van het Rijksmuseum, waaruit iedereen rechtenvrij afbeeldingen op hoge resolutie mag downloaden. Inmiddels zijn er 200.000 beelden beschikbaar.

Het winnende ontwerp en het werk van de negen finalisten zijn 24 april tot en met 20 september te zien in de foyer van de Teekenschool.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share