Geen categorie

Armando Museum gesloten

0 0
Read Time:56 Second

Het Armando Museum in Amersfoort is niet meer. Gisteren sloten de deuren van het museum dat sinds 8 december 1998 was gewijd aan het werk van kunstenaar Armando (1929).

Landhuis Oud-Amelisweerd. Foto: Dutchnature.com

Tot 22 oktober 2007 was het gevestigd in de negentiende-eeuwse Elleboogkerk. Deze werd op die dag grotendeels door brand verwoest. Het museum kreeg tijdelijk onderdak in Rietveldpaviljoen De Zonnehof in Amersfoort. Maar het was de bedoeling om ooit terug te keren naar de herbouwde Elleboogkerk.

Vorig jaar besloot de gemeente Amersfoort echter het museum niet langer te huisvesten in de kerk. Het bestuur van Stichting Amersfoort in C / het Armando Museum vond dat er in Amersfoort geen goede alternatieven waren voor huisvesting en besloot over de stadsgrenzen te kijken. Het oog viel vervolgens op landhuis Oud-Amelisweerd in Utrecht. De gemeente Utrecht wil het landhuis een museale bestemming geven.

Inmiddels zijn er concrete plannen voor de oprichting van Museum Oud-Amelisweerd, waarin dan de collectie van het Armando Museum wordt opgenomen. Het nieuwe museum zou in 2013 de deuren kunnen openen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share