Geen categorie

Museumgouda niet geroyeerd

0 0
Read Time:42 Second

Museumgouda wordt niet geroyeerd als lid van de Nederlandse Museumvereniging.  Dat is de uitkomst van een stemming tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging eerder vandaag.

Marlene Dumas (1953), The Schoolboys, 1987.

De vereniging had voorgesteld het museum het lidmaatschap te ontnemen vanwege de verkoop van het schilderij The Schoolboys van Marlene Dumas. Het museum veilde dat werk dit jaar zonder het eerst aan te bieden aan andere Nederlandse musea. Daarmee schond het volgens de vereniging de Leidraad voor Afstoting van Museale Objecten (LAMO).

Tijdens de algemene vergadering van 7 september bleek dat de meerderheid van de aanwezige leden Museumgouda wilde royeren. Maar vandaag heeft het overgrote deel van de leden toch tegen dit zware middel gestemd.

Zie ook: Vereniging wil Museumgouda royeren

Zie ook: MuseumgoudA verkoopt The Schoolboys

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share