Geen categorie

Picasso Museum heropent op geboortedag naamgever

0 0
Read Time:46 Second

Nieuws

Musée Picasso in Parijs heropent vandaag, na een vijf jaar durende renovatie. De datum 25 oktober had niet beter gekozen kunnen worden, want op deze dag in 1881 zag Pablo Picasso, de naamgever van het museum, het levenslicht.

Musée Picasso. © Musée Picasso Paris / Béatrice Hatala.

 

Het museum is gevestigd in het extravagante zeventiende-eeuwse Hôtel Salé. Het heeft de grootste Picasso-collectie ter wereld. Het bezit onder meer bijna 300 schilderijen van de Spaanse kunstenaar. Ook beheert het museum Picasso’s persoonlijke verzameling.

De renovatie verliep niet zonder problemen. Het was de bedoeling dat deze tweeënhalf jaar zou duren, maar ze nam uiteindelijk vijf jaar in beslag. In de tussentijd werd directeur Anne Baldassari ontslagen en vervangen door Laurent Le Bon. Baldassari lag niet goed bij een deel van het personeel. Als troost mocht ze wel de eerste tentoonstelling samenstellen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share