Geen categorie

Tas als kunstobject

0 0
Read Time:43 Second

Gabriella Ingram, Nest. Foto: Bert Loewenherz.

Van huis uit is Gabriella Ingram ontwerpster voor operavoorstellingen, maar twee jaar geleden begon ze met het ontwerpen van tassen. Een aantal van haar tassen, die ogen als kunstobjecten, is nu te zien in Tassenmuseum Hendrikje.

De tassen van de Britse Ingram blinken uit in originaliteit en stijl, zowel vanwege de vorm als gebruik van het materiaal. Haar tassen, geïnspireerd door architectonische vormen maakt ze van ongewone materialen als acryl, hout, veren, kralen en antieke elementen.

Als ze acryl gebruikt, snijdt ze dit met een 3D-lasermachine. Ook maakt ze tassen van verschillende soorten metaal. Deze bewerkt ze vervolgens naar patronen van zeventiende-eeuws kant of met collages van verschillende afbeeldingen. Door deze werkwijze zijn alle tassen uniek.

Gabriella Ingram, t/m 9 oktober in Tassenmuseum Hendrikje, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share