Geen categorie

Gestolen schilderijen in Opsporing Verzocht

0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Nieuws

Het Avro-programma Opsporing Verzocht heeft gisteravond aandacht besteed aan een kunstroof uit het museum Het Hofje van Mevrouw Van Aerden in Leerdam. De diefstal vond plaats in de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 mei.

Frans Hals (ca.1583-1666), De twee lachende jongens, van wie één met een bontmuts en een bierkruik.

De buit bestond uit twee schilderen: De twee lachende jongens, van wie één met een bontmuts en een bierkruik van Frans Hals en Bosgezicht met bloeiende vlier van Jacob van Ruisdael. Het schilderij van Hals heeft inmiddels geen lijst meer, omdat die vrijdag 27 mei werd teruggevonden in een heg op de Prinses Beatrixstraat in Leerdam.

Jacob van Ruisdael (ca. 1628-1682), Bosgezicht met bloeiende vlier.

Buurt- en sporenonderzoek hebben inmiddels een handvol tips opgeleverd die nader worden onderzocht. Eén van de getuigen spreekt over een donkere Mercedes of BMW, die net na de inbraak met gedoofde lichten, met hoge snelheid over de Tiendweg in de richting van Kedichem reed.

Beide schilderijen werden in 1988 ook al eens gestolen uit het museum, maar keerden in 1991 onbeschadigd terug. Het museum wil de huidige waarde van de werken niet bekendmaken, maar in 1991 zouden ze enkele miljoenen guldens waard geweest zijn. Volgens deskundigen zijn de schilderijen te bekend om verhandeld te worden. Bovendien staan de werken staan nu in de internationale databank voor gestolen kunst.

Zie ook: Gestolen Hals en Ruisdael terecht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share