Geen categorie

Picasso in Parijs trekt 471.168 bezoekers

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Pablo Picasso, Zelfportret met palet, 1906, Philadelphia Museum of Art, A. E. Gallatin Collection, c/o Pictoright Amsterdam 2011.

De tentoonstelling Picasso in Parijs, 1900-1907 in het Van Gogh Museum heeft 471.168 bezoekers getrokken. Dat maakte het museum gisteren bekend.

“Dat betekent dat drie van elke vier bezoekers in ons museum de Picasso-tentoonstelling bezocht en dat is erg veel”, aldus directeur Axel Rüger. “Daarmee behoort deze tentoonstelling tot de best bezochte tentoonstellingen ooit van ons museum.”

Voor het eerst was in Nederland in een groot overzicht te zien hoe Pablo Ruiz y Picasso (1881-1973) als jonge, onbekende kunstenaar in enkele jaren in het cultureel bruisende Parijs uitgroeide tot leider van de avant-garde. De tentoonstelling omvatte ruim 70 kunstwerken, waaronder topstukken als Zelfportret met palet en Moulin de la Galette en belangrijke werken uit privécollecties en musea zoals het Centre Pompidou in Parijs, het Metropolitan Museum of Art en het Guggenheim Museum in New York.

Picasso in Parijs, 1900-1907 was van 18 februari tot en met 29 mei te zien. De tentoonstelling reist nu door naar het Museu Picasso  in Barcelona, waar ze van 30 juni tot en met 15 oktober te bezoeken is.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share