Geen categorie

Liefde voor hedendaagse kunst

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Expositie

Als zestienjarige kocht Joop van Caldenborgh met het als krantenjongen verdiende geld zijn eerste kunstwerk. Sindsdien is zijn verzameling uitgegroeid tot de Caldic Collectie, een omvangrijke en internationaal vermaarde kunstcollectie. Omdat het veertig jaar geleden is dat de collectie ontstond, presenteert de Kunsthal de tentoonstelling I promise to love you.

Stan Douglas, Hastings Park, 16 juli 1955, 2008, c-print, 158,8 x 233,7 cm, Caldic Collectie.

De expositie richt zich op werk dat sinds 2000 is aangekocht. De selectie van ruim 65 schilderijen, foto’s, installaties en beelden bevat kunst van onder anderen Damien Hirst, Anselm Kiefer en Ai Weiwei.

De titel van de tentoonstelling is ontleend aan het gelijknamige neonwerk van de Britse kunstenaar Tracey Emin: een rood brandend hart aan de muur, voorzien van de tekst ‘I promise to love you’. Een dergelijke belofte lijkt verzamelaar Joop van Caldenborgh gemaakt te hebben aan kunst. Al veertig jaar lang verzamelt hij dat vol bezieling.

Van Caldenborgh koopt een kunstwerk alleen als het hem direct raakt; het moet liefde op het eerste gezicht zijn. Talrijke werken op de expositie zijn ooit geselecteerd omdat ze prikkelden, verwarden, of gewoon om hun schoonheid. Uit de selectie blijkt een grote liefde voor hedendaagse kunst.

I promise to love you – Caldic Collectie, t/m 15 mei in Kunsthal, Rotterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share