Geen categorie

Topstukken Mauritshuis tijdelijk naar Gemeentemuseum

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Het Mauritshuis in Den Haag sluit in april 2012 voor twee jaar de deuren vanwege uitbreiding en renovatie. Een deel van de collectie blijft in die periode deels zichtbaar, omdat die tijdelijk wordt ondergebracht in Gemeentemuseum Den Haag.

Johannes Vermeer, 1632-1675, Gezicht op Delft, c. 1660-1661, doek, 96,5 x 115,7 cm, Den Haag, Mauritshuis.

Ruim zeventig topstukken zijn van 24 april 2012 tot medio 2014 te zien in het Gemeentemuseum. Daaronder bevinden zich het Gezicht op Delft van Johannes Vermeer, De Stier van Paulus Potter en De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt.

Emilie Gordenker, directeur van het Mauritshuis, is verheugd over de samenwerking. “Wij hebben altijd gezegd dat de kern van de collectie in Den Haag te zien zal zijn tijdens de verbouwing van het Mauritshuis. Wij zijn heel blij dat dit in het Gemeentemuseum zal zijn. Twee Haagse musea bundelen hun krachten om ons publiek een schitterende bundeling van kunst aan te kunnen bieden.” Benno Tempel, directeur van het Gemeentemuseum  vult aan: “Hiermee beschikt Den Haag over het mooiste museum van Europa”. De schilderijen uit het Mauritshuis worden tentoongesteld in een aparte vleugel van het Gemeentemuseum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share