Geen categorie

Rembrandt te gast in Rijksmuseum Twenthe

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Nieuws

Rijksmuseum Twenthe krijgt bezoek van een Rembrandt. Voor het eerst in de geschiedenis van het museum toont het een onbetwist schilderij van de meester. Het portret van een onbekende jonge man komt uit de collectie van het Suermondt-Ludwig-Museum in het Duitse Aken en is vier maanden te gast in Enschede.

Rembrandt van Rijn (1606/1607-1669) schilderde dit ovale portret in 1632. Hij was ongeveer 25 jaar en stond aan het begin van zijn carrière. Omstreeks 1631 vestigde Rembrandt zich in Amsterdam als zelfstandig kunstenaar. Dit werk maakte hij als volleerd schilder in opdracht van een vermogende klant. De afgebeelde jongeman was vermoedelijk ongeveer even oud als de schilder. Het portret heeft zijn originele ovale vorm behouden en is middenrechts gesigneerd met RHL van Ryn en het jaartal 1632.

Rembrandt van Rijn (ca. 1606-1669), portret van een onbekende jonge man, 64 x 47 cm. Collectie Suermondt-Ludwig-Museum, Aken.
Rembrandt van Rijn (ca. 1606-1669), portret van een onbekende jonge man, 64 x 47 cm. Collectie Suermondt-Ludwig-Museum, Aken.

Naar aanleiding van de tijdelijke terugkeer van het portret naar Nederland stelt Rijksmuseum Twenthe  een expositie samen van portretten uit verschillende eeuwen. In de Gobelinzaal, waar gewoonlijk de wandvullende gobelins te zien zijn, krijgt Rembrandts jongeman van 17 maart tot en met 26 juni gezelschap van de mooiste portretten uit de museumcollectie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share