Geen categorie

Museum vindt alle Viaanse portretten Herman Brood

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Alle tien portretten die Herman Brood in 1998 in Vianen heeft getekend, zijn gevonden. Het laatste portret, Barbara, is pas afgelopen zondag boven water gekomen. Afgelopen januari zette Stedelijk Museum Vianen een zoektocht op touw naar de werken.

Herman Brood tekent Barbara, 29 augustus 1998. Foto: Bertus Ververs.

Het museum zocht ze voor de tentoonstelling Herman Brood die op 8 april opent. Daar zijn alle portretten voor het eerst samen te zien.

“Wij waren even bang dat we op negen zouden blijven steken”, aldus conservator Afiena van IJken. “Het was lang zoeken, maar we zijn er trots op dat wij alle portretten hebben teruggevonden. Twintig jaar is toch een lange periode en ik vreesde dat een of twee portretten definitief in de mist van de tijd zouden zijn verdwenen.”

Herman Brood werkt aan het grote schilderij Racismereet, 29 augustus 1998.

Herman Brood (1946-2001) was op zaterdag 29 augustus 1998 in Vianen voor het teken- en schilderevenement Waterpalet ’98, een initiatief van vijftien steden rondom de Lek. Brood was de publiekslieveling. Het publiek stond rijen dik voor de zanger en beeldend kunstenaar die met een glas crème de menthe het grote schilderij getiteld Racismereet schilderde en tien portretten tekende.

Behalve de in Vianen getekende portretten toont het museum schilderijen en zeefdrukken van de Herman Brood Experience.

Herman Brood, 8 april t/m 1 juli in Stedelijk Museum Vianen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share