Geen categorie

Schilderijen Adriaen Coorte overtreffen alle verwachtingen

0 0
Read Time:53 Second

Twee recent ontdekte stillevens van Adriaen Coorte (ca. 1665-na 1707) hebben gisteren alle verwachtingen overtroffen tijdens een veiling bij Sotheby’s Amsterdam. In plaats van de verwachte 200.000 euro brachten ze samen ruim 3 miljoen op.

Adriaen Coorte, Stilleven met een perzik en twee abrikozen (links) en Stilleven met aardbeien in een aardewerk schaal (rechts).

De vorige eigenaar vond de schilderijen onlangs in een kast waar ze lange tijd verborgen waren. De twee werken – Stilleven met een perzik en twee abrikozen en Stilleven met aardbeien in een aardewerk schaal – waren meer dan honderd jaar in het bezit van de familie geweest.

Na een vurige strijd in de veilingzaal ging een Europese verzamelaar er met beide schilderijen vandoor. Stilleven met een perzik en twee abrikozenwerd afgehamerd op ruim 1,5 miljoen euro. Nooit eerder werd er meer betaald voor een schilderij van deze schilder. Bovendien is dit werk tot nu toe het duurste schilderij dat dit jaar in Nederland op een veiling werd verhandeld.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share