Geen categorie

Zoekplaatje vol verschillen

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Buiten is een grote beeldentuin aangelegd, maar ook binnen de muren van het Kröller-Müller Museum in Otterlo kan de bezoeker zich tot komend voorjaar in een beeldentuin wanen. Gastconservatoren Rudi Fuchs en Maarten Bertheux maakten een keuze uit werk van tien Nederlandse (of in Nederland werkende) beeldhouwers die geboren zijn in en rondom de Tweede Wereldoorlog.

Leo Vroegindeweij, Zaaloverzicht Een stoet van beelden.

De recente figuratieve en abstracte werken zijn van Adam Colton, Jeroen Henneman, Michael Jacklin, Jos Kruit, Jan Maaskant, Avery Preesman, Shinkichi Tajiri, Piet Tuytel, Peer Veneman en Leo Vroegindeweij. Fuchs en Bertheux plaatsten de sculpturen naast en tegenover elkaar zodat de aanschouwer wordt uitgenodigd ze met elkaar te vergelijken. Want dat is volgens hen de beste manier om deze vaak raadselachtige kunst in je op te nemen.

Fuchs vergelijkt de opstelling met zoekplaatjes vol verborgen verschillen. “Wij hopen dat bezoekers kijken naar deze beelden en naar hoe ze eruit zien: vorm, maat, materiaal, kleur – dat soort eigenschappen.” Een zoekplaatje verbergt een maximum aantal verschillen en als je die hebt gevonden, ben je klaar. “Maar hier is er geen meetbaar einde en zal je moeten blijven kijken. Dat is wat de beelden vragen. Om te helpen zijn ze zo neergezet dat de bezoeker er niet omheen kan.”

Een stoet van beelden – tien Nederlandse beeldhouwers, t/m 14 maart 2010 in het Kröller-Müller Museum, Otterlo

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share