Geen categorie

Weblog voor Vincent van Gogh

0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Vincent van Gogh heeft – 109 jaar na zijn dood – een eigen weblog. Op het Van Gogh Blog maakt hij de lezer deelgenoot van zijn belevenissen en zijn opvattingen over kunst en literatuur.

Waar ter wereld de schilder ook is; hij neemt altijd even de tijd om een stukje te posten in zijn digitale dagboek. Vanuit Etten schrijft hij dat hij een verfdoos heeft gekregen van zijn oom en tijdens zijn verblijf in Nieuw-Amsterdam (Drenthe) laat hij onder meer weten dat hij de heide zo mooi vindt. Alle berichtjes zijn geïllustreerd met tekeningen.

Het weblog is een initiatief van het Van Gogh Museum ter gelegenheid van de voltooiing van het Van Gogh Brievenproject. Onlangs werd een vijftien jaar durend onderzoek naar de correspondentie van Vincent van Gogh afgesloten. In het kader daarvan presenteert het museum behalve het Van Gogh Blog, een tentoonstelling (te bezoeken vanaf 9 oktober), een zesdelige boekuitgave en een website met daarop alle brieven (van en aan Vincent van Gogh) en onderzoeksresultaten.

Ook het weblog put rijkelijk uit de vele brieven die Van Gogh in zijn leven schreef. Maar het grote verschil met de andere website en de boeken is dat de brieven op het weblog niet langer zijn gericht aan Vincents broer Theo of zijn ouders, maar aan de persoon achter het computerscherm. De lezer krijgt zo het gevoel dat de brief ook voor hem of haar bedoeld is. Waardoor de brieven nog meer aanspreken.

Van Goghs brieven – De kunstenaar aan het woord, van 9 oktober t/m 3 januari in het Van Gogh Museum, Amsterdam
Klik hier voor meer informatie over het programma de activiteiten in het kader van de afronding van het brievenonderzoek

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share