Geen categorie

Cultureel de nacht in

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

De museumnacht wint aan terrein. In steeds meer steden kun je één zaterdag per jaar tot in de late uurtjes het culturele aanbod opsnuiven. Zaterdagavond 27 juni staat Den Bosch in het teken van de eerste Kunstnacht en de zaterdag daarop beleeft Leiden haar eerste Museumnacht.

In Den Bosch heet het evenement kunstnacht, want in deze stad doen behalve het Noordbrabants Museum en Stedelijk Museum ’s Hertogenbosch ook galeries en andere culturele instellingen mee. Het Bossche Makershuis presenteert bijvoorbeeld een drive-in expositie in de DMT-loods en in Veilinghuis Korst van der Hoeff kun je een kunstenaar kopen.

Aan de Museumnacht Lieden nemen zaterdag 4 juli de zeven grote Leidse musea deel. Bezoekers kunnen er de reguliere exposities bezoeken, maar de musea bieden ook veel extra’s aan. In Rijksmuseum van Oudheden kun je onder meer een gokje wagen bij een van de middeleeuwse gokspelen. En wie de voetjes van de vloer wil gooien, kan terecht in Museum Boerhave voor een dansworkshop. Als je daarna trek hebt gekregen, kun je in het Sieboldhuis je maag tevreden stellen met allerlei Japanse hapjes van een sushichef.

Kunstnacht Den Bosch, zaterdag 27 juni van 20.00-02.00 uur
Museumnacht Leiden, zaterdag 4 juli van 20.00-01.00 uur

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share