Geen categorie

Kunstenaars als speelgoed

0 0
Read Time:54 Second

Vincent van Gogh als action figure. Foto: Accoutrements.

Mozart had vast niet kunnen vermoeden dat hij circa 350 jaar na zijn geboorte nog eens model zou staan voor speelgoed. De componist heeft zijn eigen action figure, net als verschillende andere beroemde figuren uit de kunstgeschiedenis.

Het Amerikaanse bedrijf Accoutrements heeft een uitgebreide collectie action figures, gebaseerd op onwaarschijnlijke modellen. Behalve Mozart stonden bijvoorbeeld ook collega-componisten Bach, Beethoven en Wagner model.

Maar een van de opmerkelijkste figuren is wel Vincent van Gogh. Deze heeft een aantal onmisbare attributen tot zijn beschikking. Wat te denken van een schildersezel, kwast, palet en niet te vergeten een tweede hoofd, omwikkeld met verband… De schilder sneed immers een stukje van zijn oor af. Mocht jouw Vincent zich eens depressief voelen, schroef je gewoon het andere hoofd erop.

Andere action figures  in de collectie zijn onder meer schrijvers als Charles Dickens en Oscar Wilde en beeldend kunstenaar en uitvinder Leonardo da Vinci (die overigens heel waarheidsgetrouw linkshandig is).  Je hebt zo een hele kunstkring bij elkaar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share