Geen categorie

Museum Flehite weer open

0 0
Read Time:54 Second

Museum Flehite in Amersfoort is weer open voor publiek. Het museum moest op 16 maart 2007 plotseling sluiten nadat er asbest was aangetroffen. In de daaropvolgende maanden is het museum volledig gestript. Alleen de eeuwenoude buitenmuren bleven intact.

Architectenbureau Jonkman & Klinkhamer heeft een nieuw, eigentijdser en transparant interieur ontworpen. Een aantal originele elementen werd behouden, waaronder de buitenmuren, raampartijen en de plafondbalken. Ook de originele dakstructuur is nog zichtbaar. Lichtgrijze wanden en gietvloeren zorgen ervoor dat de historische collectie van het museum goed tot haar recht komt.

Het museum werd vrijdag 15 mei heropend door burgemeester Van Vliet – Kuiper, die in haar toespraak onder meer inging op de rol van kunst en cultuur in deze tijd van economische crisis. “Juist wanneer het tegenzit: een portie kunst en cultuur. Banken en bedrijven vallen om, de kunst blijft overeind.”

Over de collectie van Museum Flehite  zei zij: “De collectie is misschien niet heroïsch, maar kenmerkt wel Amersfoort: gastvrij voor pelgrims en vluchtelingen en harmonisch in ontwikkeling.” Het museum beheert zo’n 20.000 objecten, waarvan een deel op zaal te zien is.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share