Geen categorie

Christie’s veilt koninklijk paardenhoofd

0 0
Read Time:49 Second

Hare Majesteit Beatrix der Nederlanden, Paardenhoofd, 1948, terracotta.

Het is algemeen bekend dat koningin Beatrix een niet onverdienstelijk beeldhouwster is. Dat ze al op jonge leeftijd beelden maakte, bewijst een terracotta paardenhoofdje dat volgende week bij Christie’s Amsterdam wordt geveild.

Het tien centimeter hoge beeldje is in grote letters gesigneerd met Trix/48, wat aangeeft dat de koningin tien jaar was toen ze het boetseerde. Het veilinghuis verwacht dat de koninklijke creatie tussen 2.400 en 2.800 euro opbrengt.

Het beeldje gaat onder de hamer tijdens een veiling van objecten uit adellijke of andere bijzondere privé-collecties. Onder de aangeboden voorwerpen bevinden zich ook een servet van Tsaar Nicolaas II en de toilettas van de Deense prinses Dagmar.

De vrij toegankelijke kijkdagen zijn van 27 tot en met 30 maart en de veiling vindt plaats op 31 maart en 1 april bij Christie’s  aan de Cornelis Schuytstraat 57 in Amsterdam.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share