Vrouwen op 8 maart gratis naar Museum Rotterdam

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/3/0/2/digitalekunstkrant.nl/httpd.www/wp-content/themes/magazine-premium/template-parts/content.php on line 13

Vrouwen mogen morgen, woensdag 8 maart, gratis naar de tentoonstelling Vrouwen van Rotterdam in Museum Rotterdam. De actie is de bijdrage van het museum aan de Internationale Vrouwendag, die op die dag valt.

Museum Rotterdam.

Internationale Vrouwendag, elk jaar op 8 maart, staat in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Deelnemende organisaties vragen op deze dag aandacht voor thema’s als economische zelfstandigheid, empowerment, zorg en arbeid. Thema’s die tevens aan bod komen in de tentoonstelling Vrouwen van Rotterdam.

In die expositie staan de vrouwen van de wederopbouw centraal. Ieder leverden ze op hun eigen manier een bijdrage aan de wederopbouw van de stad. De tentoonstelling laat diverse vrouwen aan het woord, van ondernemers en huisvrouwen tot stewardessen en politici. Ze komen ook in originele kleding voorbij als rolmodellen op een catwalk.

Ook bekende vrouwen passeren de revue, onder wie schrijfster Anna Blaman, stedenbouwkundige Lotte Stam-Beese, wethouder Nancy Zeelenberg en commissaris en oud-politicus Neelie Kroes.

Vrouwen van Rotterdam, t/m 1 oktober in Museum Rotterdam

Share