Nieuwbouw Drents Museum van start

De bouw van de nieuwe tentoonstellingsvleugel van het Drents Museum in Assen gaat deze week van start. Dat maakte het museum vandaag bekend. De nieuwbouw moet halverwege 2011 zijn voltooid.

Het dak van de nieuwe tentoonstellingsvleugel. Ontwerp: Designed by Erick van Egeraat.

De nieuwe tentoonstellingsvleugel is een ontwerp van Designed by Erick van Egeraat. De omgeving van het museum vormt een belangrijke basis voor het ontwerp voor de uitbreiding. “In een afgewogen spel van gebouw, landschap en water krijgt het museum met de nieuwe expositievleugel een hernieuwde, krachtige identiteit”, aldus een bericht van het museum. De verspringende, beplante dakvlakken van de nieuwe grotendeels ondergrondse expositievleugel verbinden de bestaande tuinen en parken in en om de binnenstad, waardoor er een heuvelachtig parklandschap ontstaat.

Het bestaande Koetshuis wordt de nieuwe hoofdentree van het Drents Museum. Het gebouw wordt echter een meter boven het maaiveld getild en krijgt een transparante glazen sokkel. De glazen plint laat overdag het daglicht tot diep in de kern van het gebouw doordringen en ‘s avonds straalt het licht door de sokkel naar buiten. De verbouwing kost naar verwachting 21,1 miljoen euro. Het Drents Museum blijft tijdens de vernieuwing  overigens geopend voor het publiek.

Share