Geen categorie

Portrettenwedstrijd Museum Paul Tetar van Elven

0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Nederland zit andermaal in een lockdown, dus mensen zitten weer vaker thuis. Wie niet weet wat hij met zijn tijd moet doen, kan misschien deelnemen aan de portrettenwedstrijd van Museum Paul Tetar van Elven. Deze vindt plaats in het kader van de tentoonstelling Thérèse Schwartze, Haar klant was koning.

Thérèse Schwartze, portret van Mia Cuypers.

De Amsterdamse schilderes Thérèse Schwartze (1851-1918) was tijdens haar leven een gevierd portrettist. Ze geldt als Nederlands succesvolste kunstenares uit de negentiende-eeuw. Met haar charmes en talent wist zij veel belangrijke opdrachtgevers te werven, waaronder het Nederlands Koningshuis. Ze verdiende een fortuin met haar portretten, die ze maakte in olieverf, pastel of houtskool. Haar stijl paste ze steeds aan naar de smaak van de klant: van impressionistisch tot klassiek. Ook internationaal vestigde zij haar reputatie met talloze tentoonstellingen en opdrachten in heel Europa en de Verenigde Staten.

Denk jij dat je ook een mooi portret kan aken van een beroemdheid? Doe dan mee aan de portrettenwedstrijd van Museum Paul Tetar van Elven. Kies een bekende Nederlander en bedenk zelf in wat voor artistieke stijl je deze persoon zou portretteren. Maak een portret in olieverf, pastel of houtskool in een stijl die jij bij jouw gekozen BN’er vindt passen. Alles is mogelijk, zolang de afmetingen niet groter zijn dan 50 bij 70 centimeter.

Maak voor 1 april een foto van je werk en mail het naar tetar@hetnet.nl. En misschien word jij wel uitgenodigd om jouw werk te laten zien in een kleine tentoonstelling in het museum. Tijdens die expositie wordt de winnaar van de wedstrijd bekendgemaakt.

Thérèse Schwartze, Haar klant was koning, t/m 27 februari in Museum Paul Tetar van Elven, Delft

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share