Geen categorie

Waar hangt de kunstdubbelganger van jouw huisdier?

0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second

Recensie

Een zoektocht naar je eigen kunstdubbelganger was al mogelijk. Daar schreven we eerder al over. Maar misschien ben je ook wel benieuwd op welk geschilderd of getekend dier in een museumcollectie jouw huisdier lijkt? Ook dat kan je nu ontdekken dankzij Google.

Tekst: Evert-Jan Pol

Bron: Google Arts & Culture.

Pet Portrait is onderdeel van Google Arts & Culture, een project dat als doel heeft zoveel mogelijk kunstwerken in musea digitaal beschikbaar te maken voor het grote publiek. Inmiddels zijn er ruim duizend internationale instellingen aangesloten. Die samen vele duizenden kunstwerken digitaal tonen. Kenmerkend is de hoge kwaliteit van de afbeeldingen. Er kan dusdanig ver worden ingezoomd dat zelfs het kleinste detail zichtbaar wordt.

Bron: Google Arts & Culture.

Gebruikers van de Google Arts & Culture-app konden al een artselfie maken. Wie dat deed, kreeg te zien op welk portret uit een van de meer dan 650 deelnemende musea hij of zij het meest lijkt. En nu is de app dus uitgebreid met Pet portrait, een optie voor dieren, want die komen immers ook veelvuldig voor op kunstwerken.

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

Bron: Google Arts & Culture.
Bron: Google Arts & Culture.

Wie een foto van zijn of haar huisdier uploadt, ziet direct details uit schilderijen met daarop een dier. De nieuwe optie staat garant voor urenlang lang plezier en brengt je virtueel naar uiteenlopende kunstwerken in vele verschillende musea. Perfect werkt het allemaal echter niet. De applicatie lijkt vooral te kijken naar houdingen en kleurcombinaties en minder naar het soort dier. Ik zal poes Joost maar niet vertellen dat Google vindt dat ze op een paard lijkt – of erger nog: een hond.

De Google Arts & Culture-app is te downloaden voor Android en iPhone.

Waardering: @@@@@@@@@@

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share