Geen categorie

KunstRai 2021 van start

0 0
Read Time:1 Minute, 57 Second

KunstRAI 2021 gaat vandaag van start. Op de 36ste editie tonen meer dan tachtig galerieën hedendaagse, autonome en toegepaste kunst. Schilderijen, beelden, fotografie en ook design en sieraden komen aan bod.

Takeru Amano, Venus, 2021, spray paint op papier.

Zoals elk jaar zijn er op ditmaal enkele speciale tentoonstellingen of acitiviteiten. Zo krijgt Art on Paper Amsterdam, een jaarlijkse kunstbeurs voor kunst op papier, een podium op de KunstRAI. Negen galerieën tonen daar hun collectie kunst van en/of op papier. Hierbij kan het gaan om tekeningen, aquarellen, gouaches of collages of uiteenlopende creatie gemaakt van papier.

De KunstRai is tevens de plek waar de winnaar van de Sluijters Prijs voor jong talent in de schilderskunst haar werk mag tonen in een speciale expositie. De prijs wordt eens in de twee jaar toegekend door de Stichting Kunst aan de Dijk te Kortenhoef. Alle Nederlandse kunstacademies dragen hiervoor werk van hun beste studenten aan. Dit jaar is de prijs uitgereikt aan Kamilė Česnavičiūtė, die in een solo-presentatie haar werk laat zien. Ook de werken van andere genomineerden krijgen daar aandacht.

Ook mochten twee influencers, Sue Smit en Monica van Dijk, een tentoonstelling samenstellen: Studio Philadelphia – Outsider Art.
Ze tonen daarin werk van kunstenaars die zich bewegen buiten de gebaande paden van de bestaande kunstopleidingen en de kunstmarkt. Hun werk geeft vaak een unieke kijk op de wereld.

Werk van Kamilė Česnavičiūtė.

De meeste kunstenaars zijn verbonden aan Phila del Art (Leiden) & De Witte Olifant (Almere Haven). Dit zijn centra voor beeldende kunst waar kunstenaars met een beperking onder leiding en in samenwerking met professionele kunstenaars hun talent verder kunnen ontwikkelen.

Young Collectors Circle. Foto: Saffron Pape Photography.

Jaarlijks presenteert de KunstRai ook een speciaal avondprogramma voor jongeren. Het vindt plaats op zaterdag 11 september en staat dit jaar in het teken van verzamelen.

De Young Collectors Circle, een platform voor startende kunstverzamelaars van alle leeftijden, geeft een stoomcursus kunst kopen. Tijdens een 45 minuten durende crash course komen deelnemers alles te weten over het kopen van kunst. Ze leren meer over materialen en technieken, de kunstmarkt, prijzen en het presenteren van kunst in huis.

KunstRai, 8 t/m 12 september in de Rai, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share