Geen categorie

Zomer vol kunst in Maastricht

0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Maastricht is kunststad bij uitstek. Dat vindt de Limburgse stad zelf tenminste. Om anderen daarvan ook te overtuigen hebben ruim dertig galeries de handen ineen geslagen. Ze stelden een route samen die de wandelaars langs meer dan vijfduizend kunstwerken voert.

Werk van Dorine van der Ploeg, te zien in PontArte Art Gallery.

De deelnemende galeries aan kunstroute liggen aan beide zijdes van de Maas, waardoor wandelaars niet alleen uiteenlopende kunst, maar ook de Limburgse hoofdstad leren kennen. Op de site Maastrichtkunst.nl.is te zien welke galeries meedoen. Hier is ook de Maastricht Art Map te vinden, waarmee je een kunstroute kunt plannen. De kaart ligt ook als flyer in elk hotel.

Een van de deelnemers is PontArte Art Gallery, die een doorlopende wisseltentoonstelling presenteert. Daarin staat elke week een andere kunstenaar centraal. In de zogeheten speedexpositie komen kunstenaars als Ana Garcia, Alberto Romero, Dorine van der Ploeg, Fiona Weedon, Carlos Puyol, Severine Gagnieu, Mario Pasqualotto en Gabriele Fettolini voorbij.

Artichoque Art Gallery toont in de expositie Artichoque Ontluikt nieuw werk van kunstenaars Oene Zwietink en Hans van der Weijden. Zwietink schildert geabstraheerde kleurrijke landschappen en Van der Weijden maakt kijkkastjes en assemblages van bijzondere materialen.

Werk van Famke Rousseau.

Famke Rousseau heeft haar eigen gelijknamige galerie en atelier, waarin ze werkt aan haar kleurrijke schilderijen. Daarin abstraheert zij het figuratieve beeld door er letterlijk een sluier van olieverf overheen te schilderen.

Deze en veel andere galeries en ateliers zijn komende zomer te vinden langs de kunstroute in Maastricht. Wil je tijdens de kunstwandeling even bijkomen van alle indrukken? Dan vind je altijd wel een terrasje langs de Maas, op het Vrijthof, de Markt, Onze Lieve Vrouweplein, Sphinxkwartier of in Wyck.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share