Nieuws

Stripmuseum MoCA opent in 2021 in Noordwijk

0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

Veel musea hebben het als gevolg van de coronacrisis moeilijk, maar toch durft Arie Korbee het aan volgend jaar een nieuw museum te starten. Als alles volgens plan verloopt, opent in het voorjaar van 2021 in Noordwijk het Museum of Comic Art (MoCA).

Als architect ontwierp Korbee eerder al het gebouw van museum LAM op Landgoed Keukenhof en momenteel geeft hij vorm aan zijn eigen museum. Waarin strips dus de hoofdrol spelen. Al sinds zijn vroege jeugd heeft hij een passie voor de negende kunst, zoals de strip ook wel genoemd wordt. Inmiddels verzamelt hij al ruim twintig jaar originele striptekeningen. Hij liep al jaren rond met het idee meer te doen met zijn collectie, zodat een breder publiek kennis kan maken met het beeldverhaal.

Het idee voor een museum kreeg vorm na het verdwijnen van het Museum Strips! in Rotterdam en het opgaan van het Nederlands Stripmuseum in Groningen in het multi-mediaproject Storyworld. Korbee vond het daarom tijd voor een nieuw stripmuseum. Hij koos voor Noordwijk als vestigingsplaats omdat die kustplaats veel bezoekers trekt. Het museumpand zelf ligt op honderd meter van het strand. Museum Beelden aan Zee aan het strand in Scheveningen bewees eerder al dat een museum aan de kust een succesformule kan zijn.

Museum of Comica Art in Noordwijk.

Gehuisvest in een voormalige winkel toont het MoCA straks origineel werk van striptekenaars van over de hele wereld. Volgens de initiatiefnemer zal het getoonde het beeld van bezoekers over strips veranderen. “Liefhebbers en kenners van het beeldverhaal zullen zich verbazen over de prachtige verzameling van origineel werk”, aldus het museum op diens website.

Wie strips wil lezen, kan terecht in de leeshoek. Daar ligt een diverse collectie stripalbums klaar. Ook is er een videohoek waar films over strips te zien zijn.

Museum of comic Art, vanaf voorjaar 2021 aan Bomstraat 11 in Noordwijk

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share