divers

Op reis in het Spoorwegmuseum

0 0
Read Time:55 Second

De champagne staat klaar in het restaurant van de Oriënt-Express, een van de bestemmingen van Het leukste reisje van Nederland. Het Spoorwegmuseum in Utrecht neemt zijn bezoekers ook dit jaar weer mee op reis langs verschillende culturele bestemmingen. Elke deelnemende instelling laat kort zien waarom ze een bezoekje waard is.

Tekst en foto: Evert-Jan Pol

In tegenstelling tot de vorige twee edities vindt het evenement dit jaar plaats in de voorjaarsvakantie. Dat wil zeggen: in de regio’s midden en zuid. Scholieren in regio noord hebben pech, want die hadden vorige week vakantie.

Er is deze editie veel te doen voor kinderen. Ze kunnen schilderijen van Rembrandt inkleuren, een kunstwerk in de stijl van De Stijl maken, een molen in elkaar knutselen of zelfs een geheel eigen creatie. Maar pas wel op met scharen: een ongeluk zit in een klein hoekje. Een jongetje dat zichzelf in de vingers knipte, kan daarover mee praten.

Het leukste reisje van Nederland, t/m 1 maart in het Spoorwegmuseum, Utrecht

Lees ook: Op reis door de tijd en langs musea

Lees ook: Het leukste reisje van Nederland

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share