Nieuws

Schilderij uit Amerikaans museum blijkt Rembrandt

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second
Rembrandt, Portret van een jonge vrouw, 1632, Allentown Art Museum, Allentown, Pennsylvania.

Een portret van een jonge vrouw uit de collectie van het Allentown Art Museum in de Amerikaanse stad Allentown blijkt een echte Rembrandt. Tot voor kort stond het schilderij te boek als een werk uit Rembrandts atelier.

Toen het museum Portret van een jonge vrouw in 1961 kreeg, werd het beschouwd als een werk van de meester zelf. Ongeveer een decennium later rees daar bij enkele deskundigen twijfel over. Zij concludeerden dat een van Rembrandts assistenten de maker was.

De belangrijkste reden voor die conclusie was de kwaliteit van het portret uit 1632. Tijdens restauraties in het verleden was er “dikke, donkere, kleverige” vernis over het portret geborsteld, waardoor het penseelwerk naar de achtergrond verdween, aldus het museum. Tijdens een recente restauratie is die dikke laag verwijderd. De kwaliteit van het schilderwerk dat daardoor tevoorschijn kwam, bleek dusdanig hoog dat bij experts het vermoeden rees dat het schilderij misschien toch wél een echte Rembrandt zou kunnen zijn.

Verder technisch onderzoek bevestigde dat vermoeden. Het museum wijdt vanaf 7 juni een tentoonstelling aan het onderzoek. Het portret is dan ook voor het eerst sinds jaren weer op zaal te zien.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share