Geen categorie

Win kaarten voor North & South

0 0
Read Time:1 Minute, 40 Second
Beeld van Sint-Nicolaas, collectie Museu Nacional d’Art de Catalunya, Barcelona. Foto: Evert-Jan Pol.

Een zevenhonderd jaar oud beeld van Sint-Nicolaas (ook wel bekend als Sinterklaas) is een van de topstukken in de tentoonstelling North & South in Museum Catharijneconvent in Utrecht. De goedheiligman in hoogsteigen persoon bracht gisteren een bezoek aan de expositie en zag daar zijn eigen beeltenis als iets jongere man.

Wij van de Digitale Kunstkrant zijn Sinterklaas niet, maar toch geven we twee vrijkaarten weg voor de tentoonstelling die hoogmiddeleeuwse kerkelijke kunstvoorwerpen uit noord en zuid eenmalig verenigt. Ondanks dat er tussen Noorwegen en Catalonië een afstand van zo’n drieduizend kilometer ligt, lijken de getoonde stukken uit het noordelijke land en de zuidelijke regio opvallend veel op elkaar. En dat terwijl dergelijke kunst in de rest van Europa niet tot nauwelijks voorkomt. Hoe dat kan, maakt North & South duidelijk.

(Lees verder onder de Instagrampost)

Wil je 2 kaarten winnen? Stuur dan uiterlijk woensdag 27 november een e-mail naar info@digitalekunstkrant.nl, onder vermelding van Kaarten North & South.

Onder inzenders verloten we de kaarten.

Deze winactie is ook interessant voor Museumkaarthouders, want voor de tentoonstelling geldt een toeslag van € 3.

North & South, t/m 26 januari 2020 in Museum Catharijneconvent, Utrecht

Lees ook: Europese kerkschatten herenigd in Utrecht

Lees ook: Kerkschatten uit noord en zuid komen naar Utrecht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share