Geen categorie

Vincentre wil schilderij Van Rappard kopen

0 0
Read Time:51 Second

Nieuws

De Stichting De Vrienden van Vincent Van Gogh & Nuenen wil een schilderij van Anthon van Rappard kopen voor het Vincentre. Het doek, dat vorig jaar door kunsthandel Art Dumay werd ontdekt, toont een wever aan het werk. De kunstenaar schilderde het in Nuenen, toen hij daar in mei 1884 te gast was bij Vincent van Gogh.

Links: Garenspoelende wever van Anthon van Rappard, mei 1884. Rechts: röntgenfoto van het schilderij.

Het schilderij werd afgelopen vrijdagavond onthuld in het museum Vincentre in Nuenen. Teio Meedendorp van het Van Gogh Museum maakte daar bekend dat röntgenonderzoek heeft uitgewezen dat onder die van de wever nog een voorstelling schuilgaat: een stilleven. Van Rappard heeft echter, voor zover bekend, geen stillevens gemaakt. Verder onderzoek is dus nodig. Stiekem hoopt het Vincentre dat het fruitstilleven van de hand van Van Gogh is.

Er is inmiddels driekwart van de aankoopprijs binnengehaald. Het resterende deel hoopt het Vincentre de komende weken binnen te halen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share