Geen categorie

Expositie The Rolling Stones in 2020 in Groninger Museum

0 0
Read Time:1 Minute, 47 Second

The Rolling Stones komen naar het Groninger Museum, in de vorm van een grote tentoonstelling. Fans moeten nog wel even geduld hebben; de reizende expositie is te zien vanaf oktober 2020.

The Rolling Stones is de eerste internationale tentoonstelling ooit over de wereldberoemde rockband. Ze was eerder te zien in Londen, de Verenigde Staten en Azië. Vanaf volgend jaar reist de expositie in vernieuwde vorm door Europa en Groningen heeft de primeur.

De expositie bestaat uit ruim 400 originele objecten, zoals instrumenten, audio- en videofragmenten, persoonlijke dagboeken en kostuums. Bezoekers krijgen ook een kijkje in de studio van de band en diens bescheiden verblijf in Edith Grove in Londen.

The Rolling Stones. © The Rolling Stones archive.

Volgens het persbericht geeft de tentoonstelling een uitzonderlijk uitgebreide inkijk in vijftig jaar geschiedenis van de band en de carrières van Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood. “Bezoekers zijn getuige van het muzikale verhaal van de Stones en de ontwikkeling van de Londense bluesband van begin jaren 60 tot de internationaal inspirerende culturele iconen van nu.

The Rolling Stones hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de populaire cultuur wereldwijd. Deze tentoonstelling geeft aan de hand van het persoonlijke archief van de band een kijkje achter de schermen. Ook de bredere context van decennia culturele historie komt aan bod, met materiaal van kunstenaars, ontwerpers, artiesten en schrijvers: van Andy Warhol, Shepard Fairey, Alexander McQueen en Ossie Clark tot Jeff Koons en Martin Scorsese.

“We zijn ongelooflijk blij dat we de Rolling Stones weer naar Groningen kunnen brengen na hun legendarische concert in 1999”, vertelt Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum. “De tentoonstelling brengt goede herinneringen naar boven en geeft uitgebreid inzicht in dit vierkoppige culturele fenomeen dat van grote invloed was op de twintigste eeuw en nog steeds is.”

Het is niet de eerste keer dat het Groninger Museum een grote reizende tentoonstelling over een popicoon binnenhaalt. Van 11 december 2015 tot en met 10 april 2016 maakte daar de succesvolle expositie David Bowie is furore.

The Rolling Stones, oktober 2020 t/m januari 2021 in het Groninger Museum, Groningen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share