Geen categorie

Zei iemand iets over het beperken van reisbewegingen?

0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

Al maanden kijk ik uit naar het moment dat ik weer een museum kan bezoeken. Dat zeventien musea deze week weer heel even de deuren openen voor negatief geteste Museumkaarthouders zou mij daarom heel blij moeten maken. Toch maak ik geen gebruik van deze mogelijkheid.

Tekst en foto: Evert-Jan Pol

Het Spoorwegmuseum.

De deelnemende musea zijn deze week drie aaneengesloten dagen open voor publiek. Vorige week konden Museumkaarthouders op Museum.nl een tijdvak reserveren bij een museum naar keuze. Zodra het kon, reserveerde ik met een grote dosis voorpret een plekje in het Spoorwegmuseum in mijn woonplaats Utrecht. De blijdschap verdween rap toen bleek dat ik voor de sneltest naar een heel andere plaats zou moeten afreizen.

Want wacht eens even… Moesten musea niet vooral sluiten omdat de overheid reisbewegingen zoveel mogelijk wilde beperken? Waar ook zeker iets voor te zeggen is. Maar dat je wel vele kilometers mag afleggen voor een sneltest is dan weer niet uit te leggen.

Ik koos bewust voor een museum in mijn eigen stad, een museum dat zich ook nog eens op loopafstand van mijn huis bevindt. Ik was dus heel verantwoord bezig, al zeg ik het zelf. Hoe krom is het dan om mij wel te vragen voor een sneltest naar Maarssen, Baarn of Bussum te gaan? De laatste twee plaatsen zijn door mij alleen te bereiken met bus of trein. Zei iemand iets over het beperken van reisbewegingen?

En het is niet zo dat er geen testlocaties in mijn woonplaats bestaan. Die zijn er wel degelijk, op loop- en fietsafstand zelfs.

De enige conclusie die ik daarom kan trekken, is dat het beperken van reisbewegingen toch niet zo’n prioriteit is. Dus de musea kunnen gewoon weer open. Toch?

Dit is een column. Klik hier voor meer columns.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share