Geen categorie

Catharijneconvent komt met expositie over Biblebelt

0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

In de Nederlandse Biblebelt wonen veel orthodoxe christenen die de Bijbel letterlijk nemen. Wie zijn deze mensen en hoe leven ze? Museum Catharijneconvent laat dat deze zomer zien in een grote tentoonstelling.

Zondag. Foto: Sjaak Verboom.

De Biblebelt (of Bijbelgordel in het Nederlands) is een brede strook die diagonaal van Zeeland naar Overijssel loopt. Zondag is er een echte rustdag, vrouwen dragen er vaak een rok en in veel huiskamers is geen televisie te vinden.

Mensen trouwen er doorgaans jong, gezinnen zijn er vaak groter dan gemiddeld, en de vaccinatiegraad is er laag. Ook op andere gebieden maken de inwoners net andere keuzes dan de rest van Nederland. Zo is de SGP in veel plaatsen een grote politieke partij.

Gods bedoeling, Aline en Peter. Foto: Samuel Otte.

De tentoonstelling Biblebelt schetst een beeld van de leefwereld en de geschiedenis van de bevindelijk gereformeerden die daar wonen. Ze toont ook de worstelingen van de bewoners. Hoe moet je bijvoorbeeld omgaan met het internet en maatschappelijke ontwikkelingen als homo-emancipatie? Hoe is het om je uit de bevindelijk gereformeerde groep los te maken? En kun je als getrouwde vrouw werken?

Aan de hand van films, interviews, objecten uit het dagelijks leven, Bijbelteksten en ook fotografie en kunst geeft Museum Catharijneconvent de bezoeker een kijkje in het leven van de hedendaagse Biblebelt-bewoners.

Biblebelt, 7 juli t/m 22 september in Museum Catharijneconvent, Utrecht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share