Geen categorie

Alle Rembrandts op één locatie

0 0
Read Time:51 Second

Bijna al het werk dat Rembrandt ooit heeft gemaakt is nu te bewonderen in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De tentoonstelling The Complete Rembrandt bestaat echter wel totaal uit reproducties.

Met originele schilderijen van Rembrandt kan volgens de organisatie een tentoonstelling van ten hoogste 50 werken worden samengesteld. Zijn werk hangt immers in vele musea verspreid over de hele wereld. Met gebruikmaking van de nieuwste digitale technieken zijn de kunstwerken van de Nederlandse meester daarom op ware grootte gereproduceerd. Zelfs verminkte en verloren schilderijen zijn voor de gelegenheid gereconstrueerd.

De tentoonstelling is samengesteld onder leiding van Ernst van de Wetering, hoofd van het Rembrandt Research Project. In totaal zijn er 317 schilderijen, 285 etsen en nog een groot aantal tekeningen te zien. De toeschouwer krijgt daarmee een compleet beeld van Rembrandts oeuvre. Er is wel één minpuntje: de toegangsprijs van 12 euro. Die is toch vrij fors voor een expositie met louter reproducties.

The Complete Rembrandt, Life Size, t/m 6 september in de Beurs van Berlage, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share