Geen categorie

SieboldHuis verlengt expositie over Fuji

0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Nieuws / Expositie

Japanmuseum SieboldHuis verlengt de tentoonstelling Fuji. Iconische berg in beeld wegens succes tot en met 27 maart. De expositie geeft aan de hand van meer dan 70 werken een veelzijdige blik op de heilige vulkaan.

De berg Fuji, de hoogste van het land, is een van de beroemdste iconen van Japan. De berg met besneeuwde top ligt een kleine honderd kilometer ten zuiden van Tokyo. Met 3.776 meter hoogte en een omtrek van vijftig kilometer is hij vanuit de wijde omtrek te zien.

Het uitzicht op de Fuji is elke dag anders. Geen wonder dat de slapende vulkaan de verbeelding al eeuwen prikkelt. Schrijvers, dichters, schilders, prentkunstenaars en fotografen werden oneindig geïnspireerd door de heilige berg. Fuji werd bezongen, beschreven, afgebeeld, beklommen en vereerd en ontwikkelde zich tot het nationale icoon van Japan.

In deze tentoonstelling speelt de landschapskunstenaar Utagawa Hiroshige de hoofdrol. De negentien prenten uit de serie 36 gezichten op de berg Fuji tonen de berg vanaf vele verschillende locaties. De stijl van Hiroshige kenmerkt zich door de omkadering van het beeld. Door het gebruik van witte randen lijkt het alsof de prent is ingelijst en in zijn composities benadrukte de kunstenaar de diepte.

Werk van Utagawa Hiroshige.
Werk van Utagawa Hiroshige.

Deze tentoonstelling bestaat in totaal uit werk van een twintigtal kunstenaars. Onder wie Katsushika Hokusai, die andere grote prentkunstenaar. Magnum-fotograaf Chris Steele-Perkins en fotografe Asako Narahashi geven een actuele kijk op Fuji.

Fuji. Iconische berg in beeld, t/m 27 maart in Japanmuseum SieboldHuis, Leiden

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share