Geen categorie

Dubbeltentoonstelling met 50 jaar kunst van Evert Thielen

0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Evert Thielen (1954) viert zijn vijftigjarig jubileum als kunstenaar. Al een halve eeuw schildert hij realistische voorstellingen – niet zelden op groot formaat. Het Limburgs Museum en Museum van Bommel van Dam in Venlo eren de in die stad geboren schilder met een dubbeltentoonstelling.

Evert Thielen, Het verlangen (deel van een veelluik), 1999-2006.

Thielen bestudeerde jarenlang de oude meesters en hun technieken. Hij onderzocht bijvoorbeeld het eeuwenoude meesterwerk De aanbidding van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck in Gent, en liet zich door hun werkwijze inspireren. Zo gebruikt Thielen meerdere lagen zelfgemaakte olieverf en tempera, die zorgen voor heldere, diepe kleuren.

In het Limburgs Museum is onder meer Thielens complete oeuvre aan veelluiken te zien. Aan de zes gigantische schilderijen werkte hij jarenlang. Verder toont het museum 115 kleinere schilderwerken, die samen met de veelluiken een compleet beeld schetsen van het leven en werk van de productieve kunstenaar.

Evert Thielen, voorstudie voor Het verlangen, collectie Douwes Fine
Art.

In Museum van Bommel van Dam is gelijktijdig aandacht voor het tekenoeuvre van de kunstenaar. Daar zijn 75 schetsen van Thielen te zien, voorstudies voor zijn schilderijen.

50 jaar Thielen | De ogen van de meester, t/m 5 mei in het Limburgs Museum, Venlo

50 jaar Thielen | Schetsen en tekeningen, t/m 5 mei in Museum van Bommel van Dam, Venlo

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share