Geen categorie

Japanse prinses bezoekt Kinderboekenmuseum

0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Prinses Akishino van Japan bezocht afgelopen zaterdag het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Daar werd ze rondgeleid door de directeur en sprak ze met enkele vertegenwoordigers van de jeugdliteratuur.

Prinses Akishino in het Kinderboekenmuseum. Foto: Eveline van Egdom.

“We vinden het een eer dat Hare Keizerlijke Hoogheid er voor heeft gekozen het Kinderboekenmuseum te bezoeken”, aldus directeur Aad Meinderts. “Voor mij een teken dat de Nederlandse jeugdliteratuur mondiaal aanzien geniet. Ik waardeer het dat ik met de prinses over het belang van leesbevordering heb kunnen spreken en haar kon tonen hoe wij onze bezoekers op speelse wijze de kracht van verbeelding laten ervaren.”

Op het programma stond een bezoekje aan de vaste tentoonstellingen Ik ben Kikker, naar de boeken van Max Velthuijs, en ABC met de dieren mee. Uiteraard nam de prinses ook een kijkje in de ruimte die is gewijd aan Nijntje. Die creatie van Dick Bruna is namelijk ongekend populair in Japan. Verder bezocht ze de expositie Papiria en de in juni geopende Kinderboekenambassade.

De prinses, die werd geboren als Kiko Kawashima, is de echtgenote van prins Akishino, de tweede zoon van de Japanse keizer Akihito. Ze is sinds 23 oktober in Den Haag waar ze de 49th Union World Conference on Lung Health bijwoonde. De conferentie richtte zich op de bestrijding van longziekten, luchtvervuiling en anti-rookbeleid. Prinses Akishino is beschermvrouwe van het Japanse Tuberculosefonds.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share