Geen categorie

Bonnefanten doet Pinkpop

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Het Bonnefantenmuseum is dit jaar te vinden op muziekfestival Pinkpop in Landgraaf, in de vorm van het Bonnefanten Newseum. Pinkpop-bezoekers kunnen van 7 tot en met terecht in dat tijdelijke museum aan de Kalm-aan-Laan op het festivalterrein.

Het Bonnefanten wil met het Newseum op innovatieve wijze beeldende kunst tonen in een niet-alledaagse setting. Daarmee hoopt het een nieuw publiek bereiken voor de kunst waar het Maastrichtse museum zich op richt. Op Pinkpop 2014 presenteert het een solotentoonstelling van Lara Schnitger in een expositiepaviljoen van 100 vierkante meter.

De Nederlands/Amerikaanse kunstenaar creëert een totaalkunstwerk, waarbij ze het paviljoen transformeert tot een “zachte omgeving met scherpe randjes”. Hier kunnen bezoekers even ontsnappen aan de hectiek van het festival en zich laten verrassen en inspireren door beeldende kunst.

Lara Schnitger, Jackson´s Nightmare, 1998, tot en met 22 juni te zien in het Bonnefantenmuseum, Maastricht.

Organisator Jan Smeets is verheugd over de aanwezigheid van het Bonnefanten op de 45e editie van het festival. “Ik ben blij dat beeldende kunst weer terug is op Pinkpop. Bonnefanten Newseum  is een waardevolle aanvulling die bijdraagt aan de diversiteit van het festival.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share