Geen categorie

Wim Pijbes acht uitbreiding Rijksmuseum niet ondenkbaar

0 0
Read Time:57 Second

Nieuws

Het is niet ondenkbaar dat het Rijksmuseum in de toekomst wordt uitgebreid. Dat zegt directeur Wim Pijbes vanochtend in het AD. In het nieuwe deel zou dan ruimte zijn voor kunstwerken uit de twintigste eeuw.

Rijksmuseum, 2013. Foto: John Lewis Marshall.

Het Amsterdamse museum heropende bijna precies een jaar geleden na een renovatie die een decennium in beslag nam. Het vernieuwde Rijksmuseum vertelt de (kunst)geschiedenis van Nederland, te beginnen met 1100. Op de afdeling twintigste eeuw is aandacht voor de Tweede Wereldoorlog en zijn werken te zien van onder anderen Mondriaan en Rietveld. Ook staat er een compleet vliegtuig.

De collectie die het verhaal van de vorige eeuw uit de doeken doet, is echter nog niet heel uitgebreid. Pijbes heeft dan ook nog veel te wensen. Hij wil bijvoorbeeld nog wel een schilderij van Willem de Kooning hebben.

Het Rijksmuseum werd op 13 april 2013 heropend door toen nog koningin Beatrix. Sindsdien kwamen er bijna drie miljoen bezoekers af op de Nachtwacht en andere topstukken. Onder de bezoekers bevonden zich president Obama en de Zweedse koning en koningin.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share