Geen categorie

Internationale prijs MUSE Award voor Mondriaanhuis

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Het Mondriaanhuis in Amersfoort en Tinker imagineers hebben de bronzen Media & Technology MUSE Award gewonnen in de categorie Multimedia Installations. Paul Baltus, directeur van het museum ontving de trofee op 6 mei tijdens tijdens de prijsuitreiking in Phoenix, in de Verenigde Staten.

De Amerikaanse MUSE Awards waarderen excellent werk op het gebied van multimedia in galerieën, bibliotheken, archieven en musea. Het Mondriaanhuis schaart zich in een rijtje met gerenommeerde andere winnaars zoals het Smithsonian, National Museum of Natural History, Museum of Modern Art, Brooklyn Museum en het National Palace Museum Taipei.

Foto: Mondriaanhuis.

In het geboortehuis van Piet Mondriaan reizen bezoekers door het leven van de eigenzinnige pionier van abstracte kunst. Ze gaan van Amersfoort naar Winterswijk en van Amsterdam via Parijs en London uiteindelijk naar New York. Ze ontdekken zijn iconische werk, zijn spirituele vorming, zijn interesses en vrienden.

De reis start met een video-installatie van Mondriaans oeuvre. Een muzikaal beeldverhaal dat de bezoekers meeneemt, via zijn vroege landschappen en de kleurrijke zeegezichten, naar zijn karakteristieke abstracte wereld.

In zijn laatste levensjaren in New York begon Mondriaan als het ware opnieuw – hij bevrijdde zich van de zwarte lijnen, en hij vond nieuwe ruimte in zijn werk. Bezoekers stappen in de zaal New York in Mondriaans droomwereld, waar zijn werk, de stad en zijn favoriete muziek in een audiovisueel spektakel samensmelten. Het multimediaconcept is ontworpen door het Utrechtse bureau Tinker imagineers.

Op 2 juni maakt het Mondriaanhuis in Oslo ook nog kans op een European Design Award in de categorie digitale installaties.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share