Geen categorie

Literatuurmuseum krijgt illustraties van Margriet Heymans

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Margriet Heymans heeft haar originele illustraties, inclusief schetsen en voorstudies, overgedragen aan het Literatuurmuseum. Heymans is bekend van haar tekeningen voor onder meer Annetje Lie in het holst van de nacht en Lieveling, boterbloem, dat ze ook zelf schreef.

Margriet Heymans, illustratie uit Annetje Lie in het holst van de nacht, collectie Literatuurmuseum.

Margriet Heymans debuteerde in 1958 in het kindertijdschrift. Dit was het begin van een lange, succesvolle carrière als illustrator. Twee keer kreeg ze een Gouden Penseel: voor Hollidee de circuspony en voor Imme Dros’ Annetje Lie in het holst van de nacht.

Ook als schrijfster liet zij zich niet onbetuigd en ontving ze twee Zilveren Griffels. Voor Lieveling, boterbloem kreeg ze bovendien de Woutertje Pieterse Prijs. Het werk van Heymans kenmerkt zich door humor en fantasie, maar ook door een enigszins onheilspellende sfeer.

Ter gelegenheid van de aanwinst exposeert het Literatuurmuseum een keuze uit haar werk. Te zien zijn onder meer de illustraties voor de bovengenoemde, bekroonde boeken, en andere bekende titels, zoals De prinses van de moestuin, Voor de kleine Poppedeine en de grote Bimbam en Nergena. De tentoonstelling is te zien tot en met 16 september.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share